Het pure leven in Harau Valley

SUMATRA- Het landschap in Harau Valley lijkt wel een schilderij. Het is betoverend mooi, het leven is er puur en de tijd lijkt er net iets langzamer te gaan. Een kleurenpallet van vijftig tinten groen domineren de hele omgeving. Omgeven door de bergen en watervallen, het rustige leven in de vallei. Het is misschien wel mijn favoriete plek in Sumatra! Dit is het pure leven in Harau Valley.

Wat te doen in Harau Valley?

Er is niet veel te doen in Harau Valley en de plek wordt dan ook door niet veel toeristen bezocht. Dit maakt ze juist zo bijzonder. Het is een plek die je bezoekt voor de rustgevende omgeving, omgeven door eindeloze rijstvelden en bergen. Een plek die je helemaal tot rust laat komen en waar internet en social media even overbodig zijn. Wifi was er niet in onze accommodatie en ik denk dat dit voor de meeste accomodaties geldt in Harau Valley. Hoewel wijzelf wel 4G hebben, maakten we hier ook niet al te veel gebruik van. We hadden er simpelweg geen behoefte aan.

De bevolking is hier ontzettend vriendelijk en nieuwsgierig. Kindjes riepen en zwaaiden ons na, maar ook de vrouwen en mannen langs de weg zeiden ons allen vriendelijk gedag. Vanuit de auto’s klonk er heel wat getoeter en geroep, op een vriendelijke manier, gelukkig! Mensen zijn oprecht geïnteresseerd en maken maar al te graag een praatje met je. Het merendeel van de bevolking is er moslim, dus het wordt wel geapprecieerd dat de knieën bedekt zijn. Met een topje hebben ze dan weer minder problemen.

Wijzelf bezochten de omgeving te voet. Het is hier ideaal voor een mooie wandeling. Al slenterend de omgeving verkennen, tussen de rijstvelden en langs de watervallen. Indien je meer wil ontdekken van de omgeving is het praktisch om een scooter te huren. Ook de bergbeklimmers zijn hier aan het juiste adres of mensen die dit juist willen leren. Met een gids kan je de kalkstenen rotsen beklimmen voor een spectaculair uitzicht over Harau Valley.

 

Een verborgen parel in Indonesië

Er zijn nog niet héél veel accomodaties te vinden in Harau Valley, maar zeker wel voldoende! Veel is er niet te vinden online. Je kijkt het best zelf even rond in de omgeving. De meeste accomodaties zijn allen zeer nieuw en hoewel ze allen basic zijn, bieden ze voldoende comfort. Ik kan van harte Abdi Homestay aanbevelen, een plek waar wij ons meteen thuis voelden en welke bovendien spotgoedkoop is.

Abdi Homestay heeft basic bungalows voor 150.000 rp, wat neerkomt op ongeveer 9 euro. Ontbijt zit hierbij inbegrepen en het bed is heerlijk comfortabel. We hebben hier zalig geslapen! Er zijn ook heel wat bungalows te vinden voor gezinnen, alsook een gigantische bungalow. De homestay is gelegen op een prachtig domein, met zicht op de vele rijstvelden. Achter ons huisje stroomde de waterval. Een magische plek. Het diner is spotgoedkoop, zeer uitgebreid en bovendien ontzettend lekker. Denk maar aan een grote kom rijst, een schoteltje met vlees of vegetarische alternatieven en dan nog enkele groenten/aardappel schoteltjes op diverse manieren klaargemaakt. We hebben hier gesmuld!

In totaal betaalden wij met z’n tweetjes amper 28 euro voor twee nachten, twee dagen ontbijt, twee dagen lunch, twee dagen diner en maar liefst vijftien theetjes, welke achteraf ook gratis bleken te zijn! Dat is dus amper zeven euro per persoon, per dag! Het personeel is er zo ontzetten vriendelijk en aangenaam, je krijgt hier meteen dat huiselijke gevoel. ’s Avonds werd er gitaar gespeeld en een kampvuur aangestoken. Ik zong met veel plezier de hele avond uit volle borst mee en kreeg zelfs een solootje of twee! De gezelligste avonden beleef je hier.

Ik zeg geen vaarwel, maar tot ziens!

Zet je reis door Sumatra verder

 

Word één met de natuur

   

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites