Boa Vista: Met de kajak naar Ilhéu de Sal Rei (island)

Een klein eilandje in het midden van de zee. Het lonkt al enkele weken naar ons. Ik heb mij zelfs al enkele keren afgevraagd of het mogelijk was om al peddelend op mijn surfboard naar daar te gaan… ik zou het alleszins voelen aan mijn armen!

Eindelijk was het zo ver! We huurden een kajak en begonnen aan onze tocht… die overigens helemaal niet ver bleek te zijn. Door de wind hoefden we amper te peddelen, je geraakt er dus makkelijk op tien minuutjes als de wind wat meezit!

i1

Daar ligt het dan. Het kleine eilandje met de naam Ilhéu de Sal Rei. Ons appartement ligt op één minuut wandelen van het strand en van daaruit heb je dit uitzicht. Uiteraard waren wij benieuwd naar dit eilandje en hoewel we op voorhand wel wisten dat er niet veel te beleven zou vallen moesten we er uiteraard wel een bezoekje aan brengen! Het eiland is onbewoond en een heerlijke plek om tot rust te komen, er zijn namelijk amper toeristen te zien… al kan ik dit eigenlijk zeggen over héél Boa Vista! Laten we een kijkje nemen OP het eiland!

i4

En hier bevinden we ons dan weer aan de andere kant… Het uitzicht aan de overkant is de ‘drukke’ stad Sal Rei -die eigenlijk helemaal niét druk is voor een stad te zijn!-, je kan zelfs ons appartement zien in de verte.

i3

Veel is er niet te beleven op dit mini-eilandje. Voor wilde feestjes -je kan ze natuurlijk zelf maken met een groepje vrienden en wat drank- of een avontuurlijke dag moet je hier zeker niet komen. Lekker luieren op het witte zand, snorkelen in het helder blauwe water -veel snorkeltours komen naar hier met de boot!-, of een wandeling op het eiland. Neem trouwens stevige schoenen met een dikke zool mee, wij droegen teenslippers en dit was niet ideaal! Er liggen allemaal ‘stekel-achtige-dingetjes’ op de grond en deze boren zich dwars door de zool van je schoentjes. Gevolg was een zool vol stekeldingetjes en veel AUW-AAW-OEW-momentjes! Aangenaam is het zeker niet.

i5

Dit eiland heeft ergens ook mijn hart gebroken. Wanneer je er aankomt zie je langs één kant namelijk immens veel afval liggen. Al die gedumpte plastic flessen, glas, rommel, … maakt dit eilandje meteen een pak minder aantrekkelijk. Ik ben zelf een persoon die héél veel geeft om het milieu en toch mijn steentje tracht bij te dragen. Zo probeer ik niet veel water te verspillen, laat de koelkast niet langer openstaan dan nodig is, gooi geen afval op straat en eet ik amper vlees om mijn voetafdruk ook wat te verkleinen. Uiteraard kan ik hier nog veel dieper in gaan maar ik ben van mening dat alle kleine beetjes helpen. Als iedereen wat beter zijn best doet zal de wereld er zeker al een stukje mooier uitzien. Denk aan welke rampzalige gevolgen ons afval heeft op de onderwaterwereld, de dieren op land maar… ook op onszelf!

i2

Niet enkel een zand-eiland maar ook heel veel groene natuur en bergjes die je kan beklimmen. Nogmaals: zorg voor goede schoenen en géén teenslippers! Wij zijn zelf niet zo lang op dit eiland gebleven en hoewel het eiland zelf héél klein is zagen wij misschien maar de helft. Dit voornamelijk door geen gepast schoeisel te dragen.

i7

i6

De mooie diversiteit tussen het blauwe water en de groene natuur. Er zijn trouwens nog wat fijne dingen te zien op het eilandje die wij zelf niét bekeken hebben (het wandelen op slippers incl. stekeldingetjes vergde namelijk héél wat tijd en moeite!). Zo heb je een kanon waar ook een hele geschiedenis rond hangt, een vuurtoren genaamd de Ponta de Escuma die jammer genoeg niet meer actief is, een klein kerkje (als we de kaart mogen geloven!?) en tot slot een Portugees fort dat in 1818 verwoest is door een piratenschip uit Zuid-Amerika.

i10Hoewel er op het eiland zelf niet zoveel te beleven is verteld zij toch een boeiend verhaal wat betreft haar geschiedenis. Wij hebben slechts zes euro per persoon betaald voor onze kajak dus voor de prijs hoef je het ook zeker niet te laten.

i9

Niet enkel het eiland was de moeite waard om te zien. Ook de kajaktocht zelf was enorm fijn om te doen. Hoewel ikzelf liever kajak op een rivier vond ik het enorm fijn om dit eens op zee te doen. Kim en ik waren een topteam wat betreft het kajakken, het was enorm gezellig. Liedjes zingen tijdens het peddelen, ronddobberen en bruinen, lachen. Dit was zeker en vast een aangename zaterdag!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites