Must-have gadgets voor reizigers. Dit wil je hebben!

Als echte traveljunk vind ik het fijn om ook thuis een stukje ‘op reis’ te zijn en ons appartement dan ook wat op te leuken met reisgerelateerde gadgets. Wie een stap in ons appartement zet ziet meteen dat wij -of vooral ik- grote reisliefhebbers zijn. Benieuwd geworden? Dan neem ik jullie graag mee op rondreis door onze woning. Dit zijn de leukste gadgets voor reizigers, toffe cadeautjes voor reisliefhebbers of… gewoon voor jezelf!

1. De wereldbol

Absoluut mijn favoriet binnen ons interieur. De ouders van Mathijs hadden vernomen dat ik ontzettend graag een wereldbol wou, wanneer we zouden verhuizen naar ons eerste stekje. Toen ze dit vintage, lichtgevende exemplaar vonden op een rommelmarkt besloten ze deze dan ook meteen mee te nemen. Ik ben er nog steeds verliefd op. Niet alleen een leuk voorwerp in huis, maar ’s winters ook heel fijn om als sfeerverlichting te gebruiken.

Hier vind je enkele leuke wereldbollen! 

2. Een wereld-kraskaart

Een cadeautje van vriendlief hoort ook absoluut bij mijn favorieten. Bij deze wereldkaart kras je de landen in die je reeds bezocht hebt. In één oogopslag zie je welke delen van de wereld je hebt gezien en ondertussen dromen we lekker verder over het bezoeken van andere prachtige landen.

Koop jouw kraskaart hier!

3. Reis-spaarpotje

Nog zo een favorietje, deze spaarpot die ik voor enkele euro’s kocht bij Action. Af en toe stoppen we hier eens een briefje of wat munten in. En nu maar hopen dat het potje voor onze ‘Next Adventure’ snel volraakt of zich op miraculeuze wijze voortplant, zodat we heel wat mooie avonturen kunnen beleven!

4. Een wereldkaart

Ook een grote wereld kaart is absoluut een must have voor de wereldreizigers onder ons. Een Eye-catcher die in ieders interieur past. Wij kozen voor dit exemplaar op canvas , al zijn er nog tal van andere opties. Met meer dan 90 verschillende designs, zit er wel wat bij naar ieders keuze. Wereldkaarten op behang, aluminium, glas, hout etc;. Liever een gepersonaliseerde wereldkaart met eigen foto op forex of tal van andere diverse houtsoorten? Kies of creëer jouw favoriet!

5. Het grote reisboek

Dit prachtige boek won ik ooit bij een wedstrijd van Trotter (Lannoo). Zeven grote thema’s komen aan bod: Wonderen van de natuur, citytrips, feesten, erfgoed, eten en drinken, avontuur en outdoor. Een mooi boek boordevol inspiratie om de mooiste, boeiendste uniekste en vreemdste plekken op aarde te ontdekken. Jammer genoeg net iets te groot om zomaar mee te nemen op de trein, maar dit prachtige boek staat ook fantastisch in je interieur.

6. Postkaarten

Tijdens onze wereldreis wouden we tal van souvenirs meenemen, maar daar we rondtrokken met een backpack werd dit al snel iets moeilijker. We besloten te gaan voor kleine souvenirs (welke we -oeps- nog steeds moeten ophangen) , en namen van elk land ook een postkaart of twee mee. Deze postkaarten hingen we op aan de deur in ons toilet. Dit maakt je toiletbezoek meteen een stuk leuker en interessanter! Ook bezoekers vinden het steeds fijn om tijdens hun bezoekje aan het toilet meteen te zien waar wij reeds geweest zijn.

7. Planten in huis

Wij wonen op een appartement in een niet al te groene omgeving. Als grote natuurliefhebber vind ik dat uiteraard ontzettend jammer. De natuur voelt voor mij aan als ’thuis’ en ik hoop later dan ook in een gezellig huis te kunnen wonen, omringd door een mooie natuur. Of het nu bergen, bossen of de zee is. In tussentijd leuk ik ons interieur daarom wat op met planten, bloemen en kruiden. Zo hebben we toch een stukje natuur in huis en het ziet er gewoon heel gezellig uit.

8. Foto op hout

In samenwerking met Fotofabriek mocht ik een product uitkiezen op hun website. Ik wist meteen dat ik voor een foto op hout wou gaan, aangezien ik hier al langere tijd fan van ben. Wij hebben ondertussen tal van leuke reisfoto’s en er eentje uitkiezen was dan ook geen makkelijke keuze. Ik heb uiteindelijk besloten geen eigen foto te kiezen, maar deze foto met wereldkaart en vergrootglas af te drukken op hout. Gewoon gevonden op internet en meteen fan van. Ik ben ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat. Dit past perfect binnen ons interieur!

9. Reisgerelateerde voorwerpen

Er zijn nog heel wat andere reisgerelateerde voorwerpen te vinden binnen onze woning. Van de eetstokjes die wij kochten in Laos tot de bronzen beeldjes van een luipaard en olifant die wij vonden bij Action. De muren in onze woonkamer zijn nog aangekleed met een poster van Parijs uit Ikea en mijn favoriete ananas! Kamperen, maar ook gewoon koffie of thee drinken wij het liefst uit deze leuke ‘Let the Adventure begins’ emaille mokken van Ik wil meer reizen.

10. Visitekaartjes

Oke, dit is niet meteen een reisgerelateerd voorwerp… maar wel iets dat elke zichzelf respecterende blogger in huis zou moet hebben. Ik heb het over visitekaartjes! Ik deed het lange tijd zonder visitekaartjes en om eerlijk te zijn was dit oprecht een gemis in mijn leven. Een persevent meemaken, zonder visitekaartjes bij je te hebben? Dat is zoals voetballen met een basketbal. Simpelweg, onlogisch! Vanaf nu zit er steevast een stapeltje in mijn portefeuille en de rest bewaar ik mooi in een lade. Ik bestelde mijn visitekaartjes bij ‘drukwerknodig’. Zij staan vooral gekend om het drukken van boeken, maar hebben ook een handige online editor om zelf visitekaartjes te ontwerpen.

 

Wat is jullie favoriet in onze woning? Hebben jullie zelf veel reisgerelateerde voorwerpen binnen jullie interieur?

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites