Bezienswaardigheden en activiteiten in Boa Vista (Kaapverdië)

Na drie maanden Boa Vista kan ik jullie wel vertellen welke plekjes je écht moet bezoeken. Het eiland zelf is vrij klein en op 2-3 dagen heb je het zelfs volledig gezien. Wij waren er voor een langere periode, dus hebben we ook veel plekken ontdekt waar de meeste toeristen nog nooit van gehoord hebben. Er zijn heel wat organisaties die deze tours aanbieden met een jeep of quad. Ik raad jullie echter aan dit absoluut niet te doen (Je kan dit prima zelfstandig ondernemen). 

De plekken die jullie bezoeken: cafeetjes, de pottenbakkerij en dergelijke.. worden niet getoond omdat ze ‘oh zo gezellig’ of mooi zijn, maar omdat deze personen betalen om toeristen over de vloer te krijgen. Gevolg is dat er véél gezelligere plekjes zijn die onontdekt blijven… sommige mensen willen of kunnen dit bedrag namelijk niet betalen aan deze touroperatoren. Trek er dus gezellig zélf op uit! Leer locals kennen en zij zullen je met plezier al deze plekjes leren kennen, bovendien zal het je ook minder geld kosten. Zie hier mijn absolute tips!

1. Bezoek de sloppenwijk

Geniet niet enkel van de luxe binnen je hotel, maar bekijk het echte leven in Boa Vista. Boa Vista is over het algemeen een ‘rijk’ land binnen Afrika. Voeding is geïmporteerd en daardoor is het enorm duur, vaak duurder dan in België! De helft van de bevolking woont in vrij deftige appartementen en huizen, zij genieten van voldoende comfort en velen hebben zelfs een televisie, laptop enz.. ter beschikking.

De andere helft van de bevolking, voornamelijk mensen die uit Praia verhuist zijn naar Boa Vista, wonen in de welbekende Baraka. Ook hier zie je duidelijke ‘rangen’, de hele armen die wonen tussen enkele platen… en de ‘rijkere’ die in betonnen huizen wonen. Vele mensen uit de baraka werken in de luxehotels. Breng zeker een bezoekje aan de baraka, de mensen zijn hier super vriendelijk, je krijgt een beter beeld over het leven hier in Boa Vista én het is hier absoluut veilig. ‘S avonds beleef je hier bovendien de leukste feestjes!


2. Beklim de waterval

Deze waterval zit verscholen tussen heel wat rotsen, het is even zoeken wanneer je hierheen komt zonder gids. Deze plek is absoluut niet toeristisch en daarom ideaal om enkele uurtjes te ontspannen. Ikzelf heb enorm genoten van deze waterval zonder water, maar nog meer van de tocht om er te geraken. In dit artikel schreef ik er meer over!

3. Deserto de Viana – de woestijn van Boa Vista

Liefhebbers van woestijnlandschappen moeten beslist een uitstapje naar deze regio maken. De Deserto de Viana vormt een prachtig landschap van voornamelijk witte zandduinen. Hier en daar staan fraai door de wind vervormde bomen en struiken. Deze plek bezoek je het best met een 4×4 of een quad, sandboarden is hier ook mogelijk! Naast de desert vind men ook een gezellig cafeetje met een zeer vriendelijke man, zeker een bezoekje brengen!

4. Santa Monica beach

Voor kilometers lange (avond)wandelingen, parelwitte stranden, een heldere blauwe zee met gigantische hoge golven ben je hier aan het juiste adres! Santa Monica is hét mooiste en langste strand van Boa Vista. Doordat het strand maar liefst 18KM lang is, is de kans vrij groot dat je hier een hele dag alleen bent. Ideaal voor verliefde koppeltjes -wink wink-. 

5. De Santa Maria

Santa Maria, beter gekend als het aangespoelde schip. Dit is zonder twijfel het meest gefotografeerde stukje van Boa Vista. In 1968 is dit schip aan wal geraakt en nooit meer weggehaald.

6. Met de kajak naar Ilhéu de Sal Rei

In dit artikel schreef ik meer over het mini-eiland Ilhéu de Sal Rei, dat prima ter bereiken is met de kajak vanuit Sal Rei. Een verlaten plekje met wederom een parelwit strand en heldere blauwe zee. Leuk om lekker te luieren en te snorkelen. Verder valt hier ook niet veel te beleven.

Er zijn nog veel meer leuke plekjes die ik hier niet genoemd heb, aan jou om deze te ontdekken! Boa Vista is prima te verkennen met een quad of jeep. Ik raad jullie écht aan dit te doen, ga af en toe zeker eens off road. Het is juist hierdoor dat je al deze fijne plekjes ontdekt. Tijd om afscheid te nemen van Boa Vista, het ga je goed!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites