Budget – Hoeveel kost een roadtrip door Schotland?

Twaalf volle dagen reisden wij met de camper door het ruige Schotland en zoals altijd hield ik ook hier al onze uitgaven bij. Maar wat kost een roadtrip door Schotland nu? Dit is wat wij uitgaven tijdens onze roadtrip door Schotland! Een compleet overzicht met al onze uitgaven en ons complete budget.

 

Ferry naar Engeland/Schotland

Ik start meteen met het grootste kostenplaatje. De ferry. Aangezien wij met een camper de oversteek maakten, betaal je hier meteen redelijk veel geld voor. Er zijn maatschappijen die rechtstreeks naar Schotland varen, maar deze waren ruim 300 euro duurder én uiteraard zat je ook heel wat langer op de boot. Na heel wat opzoekwerk hebben wij uiteindelijk gekozen voor Stenaline, waarbij we de overzet maakten vanaf ‘De Hoek van Holland’ richting ‘Harwich’.

In het heengaan vaarden wij ’s nachts en boekten wij er een comfortabele cabine bij. We verwachten op voorhand niet te veel van deze cabine, maar het bleek uiteindelijk wel een zeer comfortabele en ruime kamer te zijn. De terugkeer was overdag en hiervoor boekten wij geen extra cabine. In totaal betaalden wij met z’n tweetjes en de camper 419 euro.

Eten en drinken in Schotland

Wij kookten vooral zelf en deden onze boodschappen voornamelijk bij Aldi. Fantastische winkels trouwens en vele malen groter dan hier bij ons. Wij gingen ook vijf keer uit eten, maar probeerden het wel betaalbaar te maken. Gedurende twaalf dagen gaven wij met z’n tweetjes 357,70 euro uit aan eten en drinken. Hiervan kochten we ook wel wat lekkers voor achteraf thuis op te eten.

 

Overnachtingen in Schotland

Aangezien wij op roadtrip waren met een camper, hadden wij ons huis op wielen bij ons en bespaarden zo heel wat op accommodatie. In principe kan je vrijwel overal gratis kamperen of staan in Engeland en Schotland. Wij hebben slechts één x op een betalende camping gestaan, namelijk op camping Skye waar wij 22,30 euro voor neertelden. Verder betaalden we op één camping ook enkel voor de service (douchen, wc kuisen en watertank legen en vullen). Hiervoor betaalden wij 11 euro.

Reis je niet met een camper? Boek je accommodaties makkelijk en snel via Booking.com

Benzine/vervoer

Toch ook zeker een groter kostenplaatje, vooral wanneer je met een camper op pad gaat. We verbruikten heel wat meer benzine met de camper, dan tijdens onze roadtrip door Slovenië die wij maakten met onze auto. In totaal spendeerden wij ca. 420 euro aan benzine. Opgelet; de prijzen kunnen héél erg verschillen, dus kijk wat uit waar je tankt.

Heb je geen eigen camper? Huur makkelijk een camper in Schotland via Motorhome Choice

 

 

Activiteiten in Schotland

De meeste bezienswaardigheden/activiteiten zijn gratis in Schotland. Aan volgende zaken gaven wij wel geld uit:

  • Museum in Edingburgh; In principe gratis, maar wij gaven een fooi: 3,35 euro
  • Parking bij Glencoe : 4,50 euro
  • Parking Harry Potter brug: 3 euro
  • Trein tickets Paisley richting Glasgow en terug: 17,50 euro
  • Metro Glasgow: 3,80 euro
  • Tot slot kochten we ook nog een spray aan voor midges: 9,50 euro

Dit breng ons op een totaal van: 41,65 euro

Hoeveel kost een roadtrip door Schotland?

Wanneer ik een snelle bereking maak komen we op een totaalbedrag van 1271,65 euro voor twee personen. Per persoon spendeerden wij tijdens onze roadtrip in Schotland dus ongeveer 636 euro voor 12  dagen! Dit kan ongetwijfeld nog een stuk goedkoper, wanneer je niet uit eten gaat en altijd vrij kampeert, maar toch denk ik dat we het best goed hebben gedaan voor een eerste keer met een camper!

Meer Schotland?

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

 

Of bestel via deze weg op bol.com

4 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites