Sjouwen door de smalle steegjes in Brugge

4Deze paasvakantie besloten we geen grote reis te maken maar het eender rustig aan te doen, dit omdat ik ook nog enkele dagen naar school moest gaan. Wel wouden we zeer graag een dagje naar het charmante Brugge gaan, dit omdat het zo dicht bij huis is en dit stadje ook zeer gezellig is. Er waren zelfs enkele momenten dat ik mij waande in het buitenland. Zo zie je maar… city-trippen hoeft echt niet veel geld te kosten!

0We besloten met het openbaar vervoer te gaan, geen beter moment om er een goed boek bij te nemen. Zowel vriendlief als ik houden van lezen. Momenten in de trein zijn dan ook pure ontspanning voor mij en de perfecte gelegenheid om mij even in een fantasiewereld te wanen.

6Wij namen een bus richting de stad maar stapte af aan de verkeerde halte. Geen probleem, geen paniek, we wouden er een gezellige dag van maken, dit door het avontuur op ons af te laten komen. Al gauw kwamen we terecht op de grote markt. Hier bleek er net kermis te zijn waardoor het charmante van de stad wel wat wegviel naar mijn gevoel.

3
Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. Het historisch centrum is als middeleeuwse stad zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Men kan Brugge zelfs wat vergelijken met Venetië, al is het hier stukken goedkoper én stinkt het minder! Een boottochtje kost niet veel geld en is de perfecte manier om deze stad te ontdekken.

1417

16

5De vele brugjes en grachten maken dat Brugge zo een gezellig en sfeervol stadje is. Stel je voor… je kijkt naar buiten en hebt zo een mooi uitzicht. Hoewel ik nooit in een stad zou willen wonen, zou ik maar al te graag dagelijks opstaan met zo een uitzicht.

7
België is hét land van goede bieren, frieten én….. CHOCOLADE! Men vindt hier dan ook tal van winkeltjes om de lekkerste chocolade-smaken te ervaren. Deze zijn een heuse trekpleister bij buitenlanders.

2Ook zijn er tal van snoepwinkeltjes te vinden voor de zoetebekken onder ons!

1
Brugge is op vandaag vooral bekend als een historische stad met veel cultureel erfgoed. Het historisch centrum is goed geconserveerd. Het huidige uitzicht van de binnenstad werd echter sterk beïnvloed door de belangstelling voor de neogotiek in de 19e eeuw. Veel gebouwen werden toen verfraaid, gerestaureerd of herbouwd in een neogotische stijl. De reien, de geschiedenis, de archeologische vondsten, maar ook de winkelstraten lokken dagelijks heel wat mensen naar deze stad. Per paardenkoets, met City-Tourbusjes of met bootjes op de reien kan de Brugse binnenstad verkend worden.

13
Een kunstenaar die in een binnenpleintje schilderijen maakt, dit vond ik persoonlijk een zeer mooi beeld. Zulke dingen spreken mij echt aan. Je ziet hem bezig, startend met een wit doek waar hij een zeer knap kunstwerk op weet te toveren.

9
Ook straatmuzikanten (wederom in hetzelfde binnenpleintje) geven voor mij een bijzondere sfeer aan een stad. Muziek brengt mensen bij elkaar en geeft mij meteen een gelukkig gevoel vanbinnen. Wanneer je merkt dat deze mensen het doen vol passie en dus niet enkel voor de centen vind ik het nog fijner om hen bezig te zien. Bij zulke zaken kan ik gerust even stilstaan om te luisteren naar wat ze te ‘vertellen’ hebben.

11

19
Een zeer fijn winkeltje vol houten poppetjes om je interieur mee te versieren. Ik vind dit zo enorm knap gemaakt maar de prijzen zijn hier ook belachelijk duur. Toch is dit écht een plekje waar je even moet binnengaan om de kerstgeur op te snuiven. Zodra je binnenkomt ruik je de warme, zoete geur van kaneel en gebak. De verkoopsters zijn verkleed als kerstelfen, heel de winkel schreeuwt om kerstmis, maar wel op een hartelijke en gezellige manier.

20
Wij brachten ook een bezoekje aan de basiliek, zeker de moeite waard om even binnen te gaan want dit is een prachtige plek. Zeer rustgevend vind ik zelf.

10

8

12

Het water, de brugjes, de kasseien, de smalle steegjes, de oude gebouwen,… Ik kan niet precies zeggen wat mij zo aanspreekt aan deze stad maar het heeft iets magisch over zich heen. Om te weten wat ik bedoel moet je het gewoon zelf ervaren. Leuk om één dagje te doen of te verblijven in één van de vele hotels en er een (romantisch?) fijn weekendje van te maken!

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites