Ik ben normaal niet echt dol op hele grote steden. Ze zijn vaak te chaosisch, te vuil en ik adem liever frisse lucht in dan uitlaatgassen. Kuala Lumpur is anders. Deze stad heeft meteen mijn hart gestolen.

Na zes maanden reizen door Azië, leven op een beperkt budget en slapen in simpele kamertjes, hadden we echt eens nood aan wat luxe. We moesten Indonesië sowieso verlaten na twee maanden en daarom besloten we een citytrip te plannen naar het nabije Kuala Lumpur. Niet te veel bezichtigen -aangezien er ook niet héél veel te bezichtigen valt-, maar vooral vier dagen lang heerlijk genieten. Bereid je voor op een artikel met veel foto’s. HEEL veel foto’s!

Doen in Kuala Lumpur

De Petronas twin towers

Kuala Lumpur bezoeken zonder de Petronas Twin Towers te zien, is net hetzelfde als Parijs zonder Eifeltoren, Londen zonder Big Ben toren, Brussel zonder het Atomium of New York zonder het vrijheidsbeeld. Dit MOET je gezien hebben, hoewel het er wel extreem druk kan zijn. Wijzelf bezochten deze torens overdag en kwamen een twee uur later -wanneer de zon onder was- nog eens terug. Wanneer deze verlicht is, is deze nog vele malen mooier!

Kuala Lumpur Tower

Deze toren moet je absoluut even bezoeken wanneer je in KL bent, je hebt hier wel het beste uitzicht over de gehele stad. De toren is 420 meter hoog en het panorama is dan ook schitterend. Er staan overal verrekijkers, deze werken zelfs zo goed dat je hotelkamers kan inkijken om mensen te bespioneren. Oeps!

Bezoek de Chinese Thean Hou tempel

Er zijn héél wat tempels te vinden in Kuala Lumpur. Aangezien wij al zoveel tempels gezien hebben, sloegen wij deze vrijwel allemaal over, met uitzondering op de Thean Hou tempel.

Deze Chinese tempel wou ik absoluut zien. De architectuur binnen in de tempel is zeer mooi, het is een vredige plek en aangenaam om even langs te gaan. Wij deden beiden de test met de stokjes, hierbij neem je een hele hoop stokjes vast die je vervolgens laat vallen, het stokje dat uitsteekt is voorbestemd voor jou. Hier staat een nummer op en vervolgens neem je een papiertje uit het deurtje van deze nummer. Ik ben zeer bijgelovig en geloof hier dan ook sterk in. Dit was onze voorspelling;

Rani- Je bent gezegd met een gouden hart, dus aarzel niet om je medemensen te helpen. In ruil daarvoor zal u met geluk worden beloond. 

Mathijs- Het geluk staat voor je deur, grijp deze kans met beide handen en aarzel niet, je zal het je anders diep betreuren en spijt hebben.

Verder vertelde het kaartje ons nog wat meer over onze financiële status, ons liefdesleven, etc; welke allemaal uitstekend waren. Na de ‘gelukskaartjes’ branden we nog enkele wierookstokjes en verlieten vervolgens de tempel.

Lake Gardens

Vlak buiten het centrum vind je deze prachtige, botanische tuin. Ideaal om even het groen om je heen te hebben en de vogeltjes te horen fluiten. Geniet van een mooie wandeling en van de rust. Picknick aan de vijver of huur een waterfiets of roeiboot. Er is een vogelpark met meer dan 3000 vogels en dat is hierbij de grootste van heel Zuidoost-Azië. De orchideeëntuin bevat ongeveer 800 soorten orchideeën en in de vlindertuin vliegen ongeveer 6000 vlinders, waarvan 120 verschillende soorten. Ook voor kinderen is deze plek zeer fijn, zo zijn er hertjes te zien en is er een grote speeltuin voor uren speelplezier! Wij hebben deze plek niet bezocht, maar moest je de tijd en zin hebben is dit zeker een aanrader!

Ga naar één van de gigantische shoppingcentra

Net zoals in Bangkok vind je hier ook tal van gigantische shoppingcentra, waar je je prima kan vermaken. Wij kwamen hier vooral voor de gigantische supermarkten. Zoveel keuze hebben we in tijden niet gezien, dit was een waar paradijs voor ons. Wij gingen één keer per dag uit eten en verder zorgden we zelf voor ons eten, wat hier écht een plezier was. Yoghurt met granol en vers fruit, heerlijk brood belegd met zalm of brie en warme appel, pasta pesto, lekkere ijsjes, yum!

Kuala Lumpur by night

Wanneer de de zon verdwijnt en de gebouwen verlicht worden, ziet de stad er prachtig uit. Neem dan ook zeker even de tijd om hiervan te genieten.

Een bezoekje aan Little India

Een heel gezellig plekje om even door te wandelen, is zonder twijfel Little India. Wat heb ik genoten van de heerlijke thee met melk, die ik sinds Sri Lanka heb moeten missen. Wij aten maar liefst drie avonden op rij Indisch en ik heb hier ontzettend van genoten! Vooral de Butter Masala Dosa was onze grote favoriet. Genieten! Wijzelf vonden ‘Bakti Woodlands’ het lekkerste Indische restaurant.

Neem een luxekamer met infinitypool

Dit is al voor weinig geld te vinden en dat maakt Kuala Lumpur de perfecte plek om te genieten van wat meer luxe, zonder al te hoog budget! Wijzelf konden niet kiezen uit het grote aanbod en besloten daarom twee verschillende accomodaties te boeken.

KL infinity pool studio

Wat een droom! Voor ongeveer veertig euro per nacht hadden wij ons eigen appartementje op de achttiende verdieping. Een prachtige open ruimte met een prima keuken, gezellige living mét gratis Netflix op de televisie, goed internet, een heerlijk bed en ruime badkamer. Wat hebben wij genoten van de twee nachten dat we hier verbleven, we hadden beiden ontzettend veel spijt dat we moesten vertrekken. Hier hadden we zonder problemen een week kunnen blijven of een maand misschien? Alles was perfect! Op de 32ste verdieping -wel in een ander gebouw- zit de infinitypool die uitkijkt op de stad, zo ook op de Petronas tower en Kuala Lumpur tower. Dit is mijn favoriete accommodatie ooit. Het voelde aan als ons eigen stekje, ik wou hier helemaal niet weg! Deze accommodatie ligt vlak aan een groot winkelcentrum en bij de metro.

D’Majestic Place by Swiss Garden

De laatste nacht verbleven we in dit hotel. Ook deze zag er zeer luxueus uit, maar de kamer kon absoluut niet tippen aan ons perfecte appartementje. Ook het uitzicht bij de infinitypool was net iets minder mooi dan de vorige accommodatie. Ook dit hotel ligt vlakbij de metro! Voor deze accommodatie betaalden wij 33 euro voor één nacht.

Wil je net als ons genieten van een prachtige kamer tijdens je reis, geniet dan van een mooie korting met deze link. Deze geldt trouwens niet alleen voor accomodaties in Kuala Lumpur, maar over heel de wereld. Veel plezier!