Guru Walk: ontdek steden door de ogen van locals

Artikel in samenwerking met Guru Walk-    Free walking tours zijn onze favoriete manier om steden te verkennen. Tijdens deze stadswandeling ontdek je dé highlights van een stad en krijg je meteen de belangrijkste informatie en geschiedenis mee. Op enkele uren tijd leer je zo de stad beter kennen, onder begeleiding van een lokale gids. Laat ik jullie kennis maken met het platform Guru Walk; zij bieden wereldwijd free walking tours aan en zo ontdek je steden door de ogen van locals!

Wat is een Free Walking Tour?

Het concept van een Free Walking Tour is simpel. Je boekt een stadswandeling en betaald pas achteraf. Helemaal ‘free’ of gratis zijn deze tours dus niet, maar zij werken op basis van donaties. Aangezien de klant zelf kiest wat hij betaald, doet de gids vaak extra zijn/haar best om een kwalitatieve rondleiding neer te zetten. Ze zijn vaak extra enthousiast, zodat jij een fijne tijd beleefd en de stad op een leuke manier kan ontdekken. Achteraf betaal je de tourguide door een fooi te geven. Dit bedrag kan je helemaal zelf bepalen, maar ervaring leert dat deze tip meestal tussen de 5 en 20 euro ligt per persoon. Alles hangt af van de ‘kwaliteit’ van de tour die jij hebt gekregen. Hebben wij een zeer toffe en enthousiaste gids, die ons zeer veel informatie geeft? Dan geven wij uiteraard een groter bedrag dan bij een saaie tour.

Wij boeken in vrijwel iedere stad een Free Walking Tour en vinden dit persoonlijk steeds de leukste manier om een stad te ontdekken. Vaak kom je zo op plekken waar je anders niet zou komen. Zelf deden wij o.a. al free walking tours in Berlijn, La Paz, Arequipa en Medellin.

Hoe werkt Guru Walk?

Zoek via Guru Walk de stad waar jij een tour wil boeken. Je hebt op dit moment keuze uit meer dan 800 steden wereldwijd!  Vervolgens krijg je een lijst met alle beschikbare tours waaruit je kan kiezen. Je kan hierbij filteren op de taal van de tour, het tijdstip van de dag, alsook het ’thema’. Zo zijn er specifiek bepaalde wandelingen voor families, alsook voor foodies of mensen die eerder geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van een stad. Naargelang jouw eigen interesses, de duur van de tour en de beoordelingen van anderen, kan jij zo de juiste keuze maken en een free walking tour boeken die bij jou past.

Je boekt de tour gratis via het online platform. Hierbij ontvang je een e-mailbevestiging en you’re ready to go! Betalen doe je achteraf. Dit platform steeds bij de hand hebben? Download dan de Guru Walk app!

Zelf een Guru worden?

Trotse inwoner van een stad en wil jij jouw kennis en enthousiasme delen met anderen? Word dan zelf een Guru! Registreer je en maak deel uit van de internationale community van Guru Guides! Een leuke manier om een extra zakcentje te verdienen, terwijl je anderen jouw favoriete plekken toont en de liefde voor jouw stad met anderen deelt.

Ontdek de leukste steden op Young Wild Free

 

Steun YoungWildFree

Wanneer je een aankoop doet via deze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

  

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites