De hoogtepunten van Panama in twee weken

Midden-Amerika wordt steeds populairder onder backpackers. De meeste reizigers kiezen echter voor Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Mexico of één van de eilanden. Panama wordt vaak overgeslagen. Gek, want het is een prachtig land. Panama heeft veel meer te bieden dan veel mensen denken. Het heeft misschien niet de vulkanen van Nicaragua of Guatemala of de Maya-sites van Belize of Mexico, maar dat maakt het ruimschoots goed met de natuur, stranden en eilanden. Daarom delen we vandaag de hoogtepunten van Panama  in twee weken! 

 Panama Stad | 2 dagen

De meeste reizigers beginnen hun reis in Panama Stad. Op het eerste gezicht lijkt dit niet zo’n boeiend stad, zeker als je naar het commerciële centrum kijkt. Toch is Panama Stad veel leuker dan veel mensen denken. Het oude gedeelte, Casco Viejo, staat vol met koloniale huizen, gezellige straatjes, markten en sfeervolle restaurantjes. Je kunt verschillende wandelroutes volgen in Casco Viejo die je langs de mooiste plekjes brengen. Moe maar voldaan kun je vervolgens op een van de rooftopbars genieten van een cocktailtje.Vergeet ook zeker niet naar Cerro Ancon te gaan voor een mooi uitzicht op de stad én het Panamakanaal.

Eén van de grote voordelen van Panama Stad is dat de vliegtickets relatief goedkoop zijn. Veel goedkoper dan tickets naar Guatemala, Honduras, El Salvador of Nicaragua. Zeker de moeite waard om 3 dagen te blijven!

San Blas | 4 dagen

De San Blas eilanden zijn de ideale get-away van Panama Stad. Deze eilanden zijn gezegend met hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en kristal helder water. Het is een eilanden archipel van meerdere eilanden. Je kunt hier naast snorkelen (duiken is verboden) ook verschillende tours doen. Daarnaast kun je hier de oorspronkelijke inwoners van de eilanden, de Kuna’s, ontmoeten. Bijzonder om te zien hoe deze mensen nog volgens oude gewoontjes leven!

De beste eilanden om te overnachten zijn Franklin Island, Robison’s en Isla Perro.
TIP – je kunt ook van Panama naar Colombia zeilen via de San Blas eilanden. Een unieke ervaring!


Boquete | 3 dagen

Van Panama Stad kun je doorreizen naar Boquete. Boquete is een klein dorpje bij de grens van Costa Rica. Het is vooral populair onder natuurliefhebbers want het dorpje zelf is niet heel bijzonder.

 Het is een wereld van verschil met Panama Stad. De natuur rondom het dorpje is indrukwekkend en je kunt er mooie wandelingen maken naar verlaten watervallen en valleien. De bekendste trails zijn de Pipeline Trail, Quetzal Trail en de Lost Waterfal Trail. Vooral de laatste is erg leuk om te doen. Je kunt hier ook verschillende koffieplantages bezoeken en leren over het koffieproces. Als je nog tijd (en energie) over hebt kun je de Baru vulkaan beklimmen. Pittig, maar het uitzicht is de inspanning meer dan waard!

 

Bocas del Toro | 4 dagen

Bocas del Toto is een tropisch paradijs aan de grens met Costa Rica en is een ideaal vervolg van je verblijf in Boquete.

De San Blas eilanden zijn de bekendste eilanden van het land, maar Bocas del Toro is misschien nog wel mooier. Daarnaast zijn deze eilanden makkelijker te bereiken. De drie hoofdeilanden; Colon, Bastimentos en Solarte, zijn stuk voor stuk tropische eilanden met ieder hun eigen karakter. Colon is het eiland waar de backpackers zitten. Bastimentos heeft de mooiste stranden en Solarte is een verlaten jungle paradijs.Relaxen aan het strand is hier natuurlijk activiteit nummer één, maar er is meer te doen. Zo kun je surfen, duiken, snorkelen, stranden bezoeken of hiken in de jungle van één van de eilanden.  Met een watertaxi vaar je voor maximaal US$5 van het ene eiland naar de andere. Eilandhoppen is dus ook nog een optie!

Dit blogbericht is een samenwerking met Reis-Expert
Goedkoop vliegen naar Panama? Wij boeken steeds onze vliegtickets via skyscanner

Leave a reply

Your email address will not be published.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites